nieuws

Kritiek in Italië na voorstel afschaffing lunch

Catering

In Italië is een storm van protest ontstaan na een voorstel van minister Rotondi om de lunchpauze op het werk af te schaffen. Italianen staan er om bekend zeer uitgebreid te lunchen, iets dat minimaal een uur duurt.

Kritiek in Italië na voorstel afschaffing lunch

De vakbonden spreken van een aantasting van de rechten van werknemers. Voedingsdeskundigen waarschuwen voor ernstige gevolgen voor de bloedsuikerspiegel, aangezien veel Italianen ook al het ontbijt overslaan.

Lunchpauze schrappen

Rotondi stelde voor de lunchpauze te schrappen, omdat die slecht is voor de lijn en voor de economie. Bovendien zouden werkdagen er nodeloos lang van worden. In Italië duurt de pauze met uitgebreide lunch in restaurant of bedrijfskantine al snel een uur.

Keuze

Inmiddels ontkent Rotondi zijn gewraakte uitspraken; hij zou hooguit willen dat werknemers de keuze krijgen om al dan niet te lunchen.

Reageer op dit artikel