nieuws

Kroneberg weg bij Verhaaf Party Catering

Catering

Kroneberg was zo’n veertien jaar (1990-1997 en 2001-2007) het boegbeeld van Verhaaf Party Catering. Onlangs volgde zijn overstap naar het nieuwe partycateringbedrijf On Board On Shore. Net als Verhaaf onderdeel van Jaarbeurs Catering Services. ‘Ik hou van nieuwe dingen doen en het was weer tijd voor wat nieuws’, aldus Kroneberg.

Kroneberg weg bij Verhaaf Party Catering

Belangrijkste onderdeel van On Board On Shore wordt de exploitatie van het gigantische voormalige stoomschip van de Holland Amerika Lijn, de ss Rotterdam. Met ruim 5000 m2 aan feest, congres en theaterruimte. ‘Daar gaan we een van de mooiste evenementenlocaties van Nederland van maken, On Board dus. En dan volgt de spin-off voor het Rotterdamse vasteland, On Shore, vanzelf.’

Als directeur gaat Kroneberg samenwerken met labelmanager Marc Schats, die in de aanloop van het afmeren van het schip columns op deze site verzorgt. Marc wordt mijn rechterhand. We kennen elkaar nog van RAI- en Arena Catering.’ Begin 2007 was de prognose voor de jaaromzet voor On Board On Shore volgens Jaarbeurs zo’n zes miljoen euro.

‘Maar daar doe ik het niet voor. Marc en ik schatten in dat deze prognose aan de bescheiden kant is. We hebben nu al opdrachten voor twee ton binnen, let wel per avond.’ Zou het schip aanvankelijk begin dit jaar vanuit Wilhelmshaven (D) naar Nederland komen, nu wordt dat volgens Kroneberg eind juni. ‘Dan hebben we nog acht weken de tijd om alles uit te proberen. 1 september willen we echt open voor het grote publiek.’

Kroneberg’s functie bij Verhaaf wordt overgenomen door algemeen directeur Frank Kuitert. Kroneberg blijft overigens wel directeur van Peters & Ter Linde, het full-service evenementenbureau.

Reageer op dit artikel