nieuws

ROC verklaart oorlog aan vette hap

Catering

Het ROC van Twente in Hengelo heeft samen met Asito Catering de oorlog verklaard aan de vette hap. Met eenvoudige prijsaanpassingen worden leerlingen van de school gestimuleerd vaker te kiezen voor gezonde alternatieve.

ROC verklaart oorlog aan vette hap

Het gaat om een gezamenlijke actie van Asito Catering en het ROC van Twente. Er is gekozen om prijzen van de producten aan te passen. Zo zijn rauwkost, wraps en andere gezonde producten goedkoper geworden en is de prijs van frituutproducten opgetrokken naar snackbarniveau.

Carlo Beerents van Asito Catering zegt dat zo de focus steeds meer wordt gericht op het aanbiedingen van gezonde voeding bij de jeugd. ‘Op dat gebied willen wij ook onze verantwoordelijkheid nemen’, aldus Beerents in De Twentse Courant Tubantia.

De leerlingen reageren verdeeld op het nieuwe prijsbeleid in de schoolkantine, blijkt uit reacties in de regionale krant. De een vindt het een goede maatregel, terwijl de ander het niet vindt kloppen dat er ineens meer moet worden betaald voor een broodje kroket.

Reageer op dit artikel