nieuws

Sodexo en McDonald’s in top 5 diversiteit

Catering

Sodexo en McDonald’s staan op de vierde en vijfde plaats van de Nederlandse Diversiteit Top 50. Dat is op 25 november bekend geworden. Met de uitreiking van de awards beloont Stichting Diversiteit Top 50 die organisaties die er als beste in zijn geslaagd diversiteit te herkennen, erkennen en in de praktijk toe te passen.

Sodexo en McDonald’s in top 5 diversiteit

Trotse winnaar van dit jaar is Partou Kinderopvang. In het juryrapport lezen we: ‘De organisatie weet zich uitstekend te verplaatsen in de doelgroep en bewijst daarmee ook de samenleving een goede dienst.’ Op de tweede plaats eindigde Oxfam Novib en als derde eindigde CSU.

De competitie is opgezet voor bedrijven met meer dan 350 werknemers. Alle deelnemende bedrijven hebben een vragenlijst ingevuld en zijn daarna geaudit. Dit vormde de basis van de samenstelling van de Top 50.

Onafhankelijk audit-team

Het onafhankelijk audit-team bezoch de bedrijven. Deze werden in praktijksituaties aanvullend beoordeeld op o.a. interculturalisatiegraad van het personeelsbeleid, marketing en andere vormen van op diversiteit gerichte bedrijfsvoering.

Reageer op dit artikel