nieuws

Symposium over trends in facilitaire exploitatie

Catering

De ontwikkelingen in gebouwenontwerp en facilitaire exploitatie zijn hevig. Alleen catering of alleen andere facilitaire diensten uitvoeren gebeurt nog wel, maar integrale opdrachten en publiek-private samenwerkingen zijn hot. Een goed moment om de trends in de markt te belichten. Facilicom organiseert daarom een symposium.

Symposium over trends in facilitaire exploitatie

De wereldwijde facilitair dienstverlener heeft de afgelopen jaren grote veranderingen gezien in het ontwerpproces van gebouwen. ‘Nationale en internationale trends hebben geleid tot diverse nieuwe scenario’s. Zo worden er steeds meer integrale opdrachten verstrekt die het gehele DBFMO-traject (Design, Build, Finance, Maintain and Operate) omvatten’, aldus Facilicom.

Het bedrijf geeft als voorbeeld de nieuwbouw van het belastingkantoor van Doetinchem, waar Facilicom al zijn diensten in één project mag gaan samenballen, van bouw tot catering (Prorest) en beveiliging, van financiering tot schoonmaak en onderhoud. Naar eigen zeggen de eerste single party publiekprivate samenwerking ooit.

Facilicom houdt op dinsdag 16 september in haar Kenniscentrum op het hoofdkantoor in Schiedam eem sympoisum rondom dit onderwerp. Sprekers gaan in op de afwegingen die gemaakt worden in het ontwerpproces van gebouwen en de impact die dit heeft op het facility management en het beheer van een gebouw in de exploitatiefase.

De sprekers zijn: Ir Corinna van Diepen-Knegjens, partner Twijnstra Gudde. Zij zal onder andere vertellen over de trends en ontwikkelingen in de markt, en de kosten van stichting en exploitatie met elkaar vergelijken. En Rogier Verbeek, algemeen directeur Facilicom Facility Solutions. zal het proces van de totstandkoming van een DBFMO-contract bespreken en zijn verhaal aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden illustreren.

Reageer op dit artikel