nieuws

VPRO medewerkers protesteren tegen vegetarisch

Catering

Medewerkers van de VPRO protesteren tegen het feit dat hun bedrijfsrestaurant vlees en vis in de ban heeft gedaan. ‘Het lijkt wel een dictatuur. Ze leggen van bovenaf op dat je geen vis of vlees mag eten’, zei één van hen.

VPRO medewerkers protesteren tegen vegetarisch

Het bedrijfsrestaurant van de VPRO, waar ook medewerkers van VARA en NTR op zijn aangewezen, heeft op 21 maart in één klap vlees en vis in de ban gedaan, zo meldt de redactie van Vroege Vogels.

De reacties zijn verdeeld. ‘Dit is een overval, we waren niet gewaarschuwd’, zo liet een medewerker optekenen. Ook Jan Tromp, het gezicht en de stem van Uitgesproken VARA is verontwaardigd: ‘Ik moet voor vanmiddag nog een column schrijven, nou je begrijpt wel waar die over zal gaan.’

Met kleine stapjes werd de omroepkantine al vergroend. Sinds een paar maanden wordt er naast gangbare ook biologische melk geserveerd. Ook zijn er soms biologische kroketten en is er een piepklein assortiment biologisch brood. Die kleine veranderingen gingen bijna ongemerkt, maar deze grote stap wekt wrevel.

Reageer op dit artikel