nieuws

Albron duurzaamste cateraar 2013

Catering

Albron is uitgeroepen tot de cateraar met het meest duurzame en Fairtrade assortiment van Nederland. Directeur van Stichting Max Havelaar, Peter d’Angremond, reikte het Gouden Dienblad uit aan de algemeen directeur van Albron, Teun Verheij.

Albron duurzaamste cateraar 2013

 

 

Albron komt het beste naar voren uit het onderzoek door Rank a Brand onder de 15 grootste bedrijfscateraars van Nederland. Albron zal haar gasten tijdens de Fairtrade@Work campagne extra verwennen met Fairtrade producten.


Onderzoek

In Nederland was in 2012 ruim 5% van het voedsel gelabeld met een ‘duurzaam’ keurmerk. Binnen de catering is dat percentage 14%. De kans dat je op je werk duurzaam eet is dus groter. Deze trend is dan ook duidelijk zichtbaar in de sector; de meeste cateringbedrijven profileren zich duidelijk als duurzaam, aldus Fairtrade@Work.

Opvallend was volgens de onderzoekers dat een aantal cateraars moeite had om de omzetcijfers van het duurzame assortiment boven tafel te krijgen. Niels Oskam, oprichter van Rank a Brand: ‘Daar is dus ruimte voor verbetering. Waar niet op wordt gemeten, wordt vaak ook niet goed op aangestuurd. De meeste cateraars hebben gelijk beterschap beloofd. Volgend jaar verwacht ik dus een spannende, nieuwe ronde.’


Winnaar

Albron behaalde de hoogste score voor duurzaam assortiment gemeten over alle productgroepen. Ook op het gebruik van Fairtrade producten scoort Albron het beste. Zo zijn alle bananen en is ruim 60% van alle koffie Fairtrade. Daarnaast heeft Albron de duurzaamheid al deels doorgevoerd voor thee, rietsuiker en broodbeleg.

Albron wordt op de voet gevolgd door Compass/ Eurest. Op de derde plaats staat OSP Catering, die zich vooral richt op een biologisch assortiment. Van alle duurzame producten is de Fairtrade gecertificeerde banaan het meest populair.

Reageer op dit artikel