nieuws

Alternatieven aangedragen voor Chipknip

Catering

Chipknip verdwijnt na een bestaan van 18 jaar. Per 1 januari 2015 is de Chipknip ook in het bedrijfsrestaurant verleden tijd. Counterpay draagt oplossingen aan.

Alternatieven aangedragen voor Chipknip

Counterpay geeft aan dat er alternatieve betaalsystemen zijn, die zelfs meer mogelijkheden bieden dan het oude systeem. Chipknip is een betaalmethode die het mogelijk maakt om kleine bedragen zonder pincode af te rekenen. Nu kleine bedragen steeds vaker gepind worden, is de Chipknip meer en meer overbodig, aldus Counterpay. In Nederland zijn er ongeveer 36.000 locaties waar een Chipknip wordt geaccepteerd. Hoe gaan deze locaties, zoals bedrijfskantines, om met het verdwijnen van dit snelle betaalmiddel?

Het nieuwe initiatief van een aantal banken is contactloos pinnen. Met de nieuwe pinautomaten van bijvoorbeeld Counterpay en CCV kan men tegenwoordig contactloze pintransacties verwerken door middel van NFC techniek. Voor bedragen onder de 25 euro is geen pincode vereist en men hoeft de pas alleen nog maar tegen de automaat te houden. Deze nieuwe methode zorgt, net als bij Chipknip, voor meer snelheid. Daarnaast ben je bij verlies of beschadiging van de pas je saldo niet kwijt en kun je gemakkelijk een nieuwe pas aanvragen.

Betaalpas

Naast contactloos pinnen is er een andere betaalmethode op de markt vergelijkbaar met de Chipknip, namelijk de Counterpay betaalpas. Dit is een overzichtelijk systeem van Counterpay waar werknemers in de kantine én thuis hun betaalkaart kunnen opladen via iDeal. Men kan zelfs kiezen voor automatisch opwaarderen, zodat je altijd simpel en snel kunt afrekenen aan de kassa in de bedrijfskantine. De methode biedt verschillende voordelen voor bedrijfskantines. Zo is het mogelijk om de tegoeden op de lunchrekening van de werknemers te factureren of in te houden op het loon, kunnen er prepaid betaalpassen aangemaakt worden en kan het interne verbruik worden geregistreerd. Bovendien zitten er aan de Counterpay betaalpas géén transactiekosten verbonden. Hiernaast kan er snel en foutloos worden afgerekend, is er geen contant geld en is er online inzicht in bestedingen op persoonniveau, omzet en voorraad.

Beide systemen worden geleverd in combinatie met een online kassasysteem, aldus Counterpay. ‘Hierdoor is het meer dan alleen een afrekenpunt. Middels een geavanceerde online beheeromgeving kan je real-time inzicht krijgen in productbeheer, verkoop, cashflow en voorraad. Inkoop en voorraad management kan zo direct vanaf de locatie geregeld worden, terwijl de geldstromen en rapportages ook beschikbaar zijn zonder dat je op locatie aanwezig hoeft te zijn.’

Reageer op dit artikel