Cateraar Hutten neemt Bakkerij Kentalis Compas over

Cateraar Hutten neemt Bakkerij Kentalis Compas over

De koeken en worstenbroodjes van Bakkerij Kentalis Compas in Sint-Michielsgestel komen vanaf september 2015 uit de nieuwe bakkerij van Hutten in Veghel. In deze bakkerij werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hutten laat weten achter de doelstelling van de bakkerij te staan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. De cateraar gaat in de bakkerij ook aan de slag met het ontwikkelen van gezonde producten zoals zoals muffins, appelflappen, brownies en eierkoeken met minder suiker, vet en zout.

Roots
Met het overnemen van de bakkerij gaat Hutten terug naar haar roots. Jan Hutten, de opa van Bob Hutten, begon in 1929 een bakkerij/ kruidenierswinkel in Veghel. Daarna groeide Hutten uit tot een ‘nationale dienstverlener op het gebied van eten & drinken en gastvrijheid.’

Gehoorproblemen
Van betekenis zijn is van grote waarde voor Hutten, zo meldt de cateraar. 'Niet alleen voor onze samenwerkers en opdrachtgevers, ook voor de maatschappij. Kentalis is dé specialist op het gebied van onderzoek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren.'

Uitbreiding assortiment
Vanaf september 2015 vinden de biologische koeken en worstenbroodjes vanuit de nieuwe bakkerij hun weg naar meer dan 100 winkels waar Kentalis nu al aan levert. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar op de bedrijfscateringlocaties waar Hutten dagelijks actief is.

Appelflappen
Het assortiment zal worden uitgebreid met appelflappen, muffins, cakes en brownies. ‘Die ontwikkelt Hutten vanuit haar gezondheidsbeleid waarin ingezet wordt op minder suiker, minder zout en minder vet, waarbij gewerkt wordt met de volle dierlijke varianten vet.’