nieuws

Vitam bouwt waterput in Bangladesh

Catering

Een Nederlandse cateraar die een waterpunt bouwt in Bangladesh. Ja dat gebeurt. Vitam helpt met deze put 200 mensen aan schoon water.

Vitam bouwt waterput in Bangladesh

Sinds september 2014 biedt Vitam in haar restaurants Earth Water aan. Hiermee vraagt de cateraar aandacht voor het wereldwijde tekort aan schoon drinkwater. Inmiddels heeft Vitam in samenwerking met Earth Concepts en Max Foundation een waterput gebouwd in Bangladesh.

Verhoogd welzijn
‘Een mooi en duurzaam initiatief waarmee wij een bijdrage leveren aan een verhoogd welzijn van mensen die deze ondersteuning hard kunnen gebruiken’, aldus Vitam. De waterput is bij Char Kajal in Galachipa (Patuakhali, Bangladesh) gebouwd.

Groot gebrek
Dit dorp heeft een groot gebrek aan schoon drinkwater. ‘Hiermee helpen wij gemiddeld 200 mensen aan water. Daarnaast zal in oktober 2015 een deel van de bijdrage van Vitam ten goede komen aan een waterproject in Gansu (China) waarmee 150.000 kinderen aan schoon drinkwater worden geholpen.’

 

 

 

Reageer op dit artikel