nieuws

Penitentiaire Inrichting Zaanstad kiest voor Eurest Services

Catering 10922

Eurest Services gaat de facilitaire dienstverlening op het gebied van soft services verzorgen voor de Penitentiaire Inrichting Zaanstad. De Rijksgebouwendienst gaf Ballast Nedam opdracht voor de bouw van de volledig nieuwe gevangenis.

Penitentiaire Inrichting Zaanstad kiest voor Eurest Services

Samen met BAM vormen zij het consortium dat Eurest de opdracht gaf. Eind 2016 is de locatie operationeel en wordt Eurest Services verantwoordelijk voor de catering, schoonmaak, vending, glasbewassing, ongediertebestrijding en inpandige groenvoorziening.

Maaltijdbezorging
De Penitentiaire Inrichting Zaanstad is gevestigd op het oostelijke gedeelte van bedrijventerrein Hoogtij te Westzaan en biedt plaats aan 880 gedetineerden. De inrichting is geschikt voor tweepersoonscelgebruik. Jan Willem de Bruin, facilitair manager: ‘Logistiek speelt nog veel meer dan op andere locaties een belangrijke rol bij het verzorgen van de facilitaire dienstverlening in een penitentiaire inrichting. Een mooi voorbeeld hiervan is het verzorgen van de maaltijden voor gedetineerden. In plaats van een gezamenlijk restaurant zoals je op andere locaties ziet, worden de maaltijden hier aan de cel geleverd. Onze medewerkers zijn verantwoordelijk voor de logistieke operatie, waarbij zelfs rekening wordt gehouden met alle dieetwensen. We hebben een zeer nauwe samenwerking met het consortium, zodat we alle processen goed met elkaar kunnen afstemmen. Nog voor de gevangenis operationeel is, zijn we al vol aan de slag met alle voorbereidingen.’

Multi inzetbaar personeel
De Bruin: ‘We leiden onze medewerkers zo breed mogelijk op, van schoonmaker tot logistiek medewerker of cateringmedewerker. We streven naar minimaal 50 procent multifunctionele inzet over alle service lines. Omdat je hier alleen kunt werken met een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag), kan je niet zomaar mensen van buitenaf halen. Het is dus belangrijk om een vaste poule van medewerkers te hebben, die we op meerdere facetten kunnen inzetten. Daarnaast kunnen medewerkers op deze manier meer uren draaien, en hebben ze meer afwisseling in hun werk. Een echte win-win situatie dus.’

Over Eurest Services
Eurest Services is onderdeel van Compass Group PLC, wereldwijd marktleider in food en support services met meer dan 500.000 medewerkers in ruim 50 landen. In Nederland verlenen ruim 5200 medewerkers deze food en support services aan bijna 1100 bedrijven, ziekenhuizen, horecagelegenheden, hogescholen, universiteiten en (overheids)instellingen. Deze locaties zijn verspreid over heel Nederland. De activiteiten worden uitgevoerd onder de namen Eurest (food) en Eurest Services (support).

Reageer op dit artikel