nieuws

Gouden Schoolkantine Schaal voor Bertrand Russell College

Catering 9430

Het Voedingscentrum heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2016 uitgereikt aan de Vital 4 Skool schoolkantine in het Bertrand Russell College te Krommenie. Een beloning op de prestatie dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Gouden Schoolkantine Schaal voor Bertrand Russell College

Het Bertrand Russell College vindt het belangrijk een schoolkantine te hebben waar gezond eten gemakkelijk is en steeds gemakkelijker wordt. Omdat dit bijdraagt aan de gezondere ontwikkeling en leefstijl van hun leerlingen. Daarom krijgen de leerlingen les over gezond eten en het kiezen hiervan. Samen met schoolcateraar Vital 4 Skool is het afgelopen jaar hard gewerkt om de kantine nog gezonder te maken. Dit gebeurde aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

Gratis water tappen

Het harde werken is nu beloond door het Voedingscentrum met een gouden Schoolkantine Schaal. Om deze te bemachtigen moet een kantine voldoen aan een aantal basisvoorwaarden. Zo moet de school groente en fruit aanbieden en het assortiment voor minstens 80 procent uit betere keuzes bestaan. Verder maakt een gezonde kantine betere keuzes extra aantrekkelijk door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren en besteedt de school aandacht aan het stimuleren van water drinken. Het Bertrand Russell College heeft deze regels samen met cateraar Vital 4 Skool in haar beleid verankerd en heeft daarom een gouden Schoolkantine Schaal ontvangen.

Kantine in plaats van supermarkt

Kees Laan, rector op het Bertrand Russell College vertelt hierover: ‘We willen graag gezonde leerlingen en ze de kans geven gezond te leven. Zo besteden we aandacht aan bewegen. Gezond eten is ook belangrijk. We zijn blij dat Vital 4 Skool zo actief is geweest om een gezonde kantine neer te zetten. Ons doel was zilver, maar dat is goud geworden. Daarbij vinden we het als school belangrijk dat leerlingen ook daadwerkelijk naar de kantine komen. Je kan wel een gezonde kantine hebben maar als je leerlingen in de pauze naar de supermarkt gaan heb je daar ook niks aan. Gelukkig heeft Vital 4 Skool voor een aantrekkelijke uitstraling en uitgebreid assortiment gezorgd waardoor het in de pauzes altijd druk is.’
Heleen Schuit van het Voedingscentrum vindt het geweldig dat de school en de cateraar zo goed samenwerken om jongeren te stimuleren voor gezond eten te kiezen. ‘Er zijn nog maar 34 van de 1.600 voortgezet onderwijs locaties die een gouden schaal hebben. De Vital 4 Skool schoolkantine in het Bertrand Russell College is een voorbeeld voor veel andere scholen.’

 

Reageer op dit artikel