De tot dusver enige vestiging in ons land is in Maastricht. ‘Naast Maastricht ligt er een vestiging vast in de Admirant in Eindhoven. De opening van deze zaak is in juni’, laat Mark van Hool van The Foodmaker weten.
Van Hool vervolgt: ‘We krijgen enorm veel franchisevragen vanuit Nederland, waardoor we in vergevorderde gesprekken zijn voor vestigingen in Breda, ’s Hertogenbosch, Amsterdam en Roermond’.
The Foodmaker is volgens Van Hoop een combinatie tussen de sterke punten van fastfood (snelheid en uniformiteit) en de sterke punten van casual dining (ruim assortiment, versheid en sfeer). Het concept is gespecialiseerd in snelle en gezonde lunch en snacks. Er worden onder meer broodjes, soepen, drankjes, salades en pizza's verkocht.
Van Hool: ‘Het unieke aan ons concept is dat we ultraverse, natuurlijke producten op een zeer dynamische, snelle wijze verkopen in een aangename, comfortabele omgeving en met een vriendelijke service’.
De tot dusver enige vestiging in Nederland is aan de Gubbelstraat 8 in Maastricht en ging in april 2008 open. In België telt The Foodmaker dertien zaken, waarvan zeven in Brussel. Donderdag 29 januari ging een zaak open in het Metro station Stokkel in Brussel.