ProFri start E-learningmodule allergenenwetgeving

ProFri start E-learningmodule allergenenwetgeving

Het Nederlands Frituurcentrum start met een e-learningmodule over de allergenenwetgeving, die 13 december dit jaar van kracht wordt. De digitale cursus is bedoeld voor - met name - medewerkers en moet (ook) bijdragen aan een verdere professionalisering van de markt.

Op 13 december 2014 treedt de Warenwetregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen in werking.

Verplichte informatie

Ondernemers zijn vanaf dat moment verplicht om in hun bedrijf voor consumenten de informatie beschikbaar te hebben over allergenen in de door jou aangeboden producten.

Digitale module

Om ondernemers en - met name hun medewerkers - bekend te maken met de nieuwe wetgeving start het Nederlands Frituurcentrum, een initiatief van de vakvereniging Professionele Frituurders, met een e-learningmodule.

De digitale module is daarnaast ook bedoeld om bij e dragen aan een verdere professionalisering van de frituursector.

Whitepaper

Snackkoerier en zusterblad Misset Horeca hebben alle informatie over de wetgeving gebundeld in een zogeheten whitepaper.

Om deze te kunnen downloaden, is eenmalig een gratis registratie nodig. De whitepaper downloaden kan hier.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.