In de documentairereeks 'Een Patatje met' van Godfried de Vries, vertelt Braakhekke over zijn liefde voor friet, kroketten en het maken van gehaktballen. Een garnalenkroket, daar hoort witte wijn bij, zo oordeelt de beroemde restaurateur onder meer. Hij legt ook uit wat 'poederfriet' is.
Joop Braakhekke
Braakhekke werd op 11 april 1941 geboren in Apeldoorn. Zijn wens was om acteur te worden, maar hij koos uiteindelijk voor het culinaire pad. Na de middelbare school vertrok hij naar Parijs en Barcelona waar hij het vak van restaurateur leerde. Terug in Nederland ging hij in 1968 aan de slag bij bistro Le Philosophe in zijn geboorteplaats. Later begon hij bij De Kersentuin in Amsterdam. In 1990 opende hij Le Garage aan de Ruysdaelstraat en later het naastgelegen En Pluche.
Kookgek
Braakhekke werd in 1993 hét gezicht van het populaire televisie-kookprogramma Kookgek. Het programma werd in september herhaald op tv zender ONS. Daarnaast schreef de topkok diverse kookboeken en was hij te zien in het programma Top Kok, waarin hij met chef-kok Robert Kranenborg op zoek ging naar de beste amateurkok van Nederland.
50 jaar in het vak
In 2015 vierde hij het jubileum dat hij 25 jaar eigenaar van zijn restaurant Le Garage en zat hij 50 jaar in het vak. Braakhekke vocht al enige tijd tegen alvleesklierkanker. In september kreeg hij te horen dat de ziekte was teruggekeerd nadat hij eerder schoon was verklaard.
Bronnen: Misset.nl en Sprout.nl