Cafetaria Oude Gracht wordt Restaria Oude Gracht

Cafetaria Oude Gracht wordt Restaria Oude Gracht
Cafetaria XL Oude Gracht in 2018. Beeld: Fotopersburo Bert Jansen

Na ruim 57 jaar gaat er een 'einde' komen aan de naam Cafetaria Oude Gracht. De derde generatie van Ballegooijen gaat weer een stapje verder en sluit zich aan bij de Restaria-formule van Bidfood.

Jos en Hans van Ballegooijen hebben officieel in december het stokje overgenomen van hun vader Harald en werden daarmee de nieuwe eigenaren van Cafetaria XL Oude Gracht. Ze hebben de plannen die ze hadden voor hun zaak in uitwerking gebracht. Al het 'goeie' zoals de eigen gemaakte snacks, verse friet en heerlijke schotels, burgers, pizza's en softijs zijn gebleven, maar het interieur en de naam zijn veranderd.

Investeren in meer zitruimte

De broers hebben geïnvesteerd in meer zitplekken, zodat de capaciteit van 80 naar 110 gaat. Ook qua logistiek is de zaak drastisch aangepakt. Nu is de bakwand voorin de zaak nog gescheiden van de keuken achter. De nieuwe bakwand gaat daarom van de linkerkant naar de rechterkant en komt iets verder achterin te staan zodat er een verbinding gemaakt kan worden met de andere keuken.

Verder komen er thema avonden zoals onbeperkt Spare-ribs en Burgers & Beers en komen er nog meer Frites Xl, de friet met toppings onder de naam Topp'd Potato, Ook zijn er 3-gangen keuze menu's ontwikkeld en komen er nieuwe burgers bij.

Aansluiten bij Restaria

Restaria Oude Gracht
Hans van Ballegooijen, formulemanager van Restaria.

Gezien de functie van Hans van Ballegooijen was het te verwachten dat Cafetaria XL Oude Gracht omgetoverd zou worden tot een Restaria-vestiging.