Schouwburg & Concertzaal Tilburg
Nieuwe pensioenregeling per 1 januari 2026: zo ziet die eruit
Per 1 januari 2026 gaat de nieuwe pensioenregeling van Pensioenfonds Horeca & Catering van start. Wat betekent dit voor horecaondernemers?

Per 1 januari 2026 gaat de nieuwe pensioenregeling van Pensioenfonds Horeca & Catering van start. Wat betekent dit voor horecaondernemers?

Veel medewerkers in de horeca en contractcatering zijn onvoldoende op de hoogte van hun pensioenregeling. Zo blijkt uit recent onderzoek van Pensioenfonds Horeca & Catering dat vier op de vijf werknemers niet weet dat de werkgever de helft van de pensioenpremie betaalt.

Alex Verburg (57) is eigenaar van de succesvolle horecazaken Gusto, Oliva, Post en Het Gemaal.

Het befaamde restaurant Brienen aan de Maas* in het Limburgse Well houdt binnenkort op te bestaan. Chef René Brienen en zijn echtgenote Marja sluiten hun zaak op 1 oktober, om nog zo'n anderhalf jaar onder een andere naam, en in een ander tempo, afscheid te nemen van het vak.

De Wet Toekomst Pensioenen is ingegaan per 1 juli 2023. Pensioenfonds Horeca & Catering, het pensioenfonds voor en ván alle werknemers en werkgevers in de sectoren horeca en contractcatering, bereidt de nieuwe pensioenregeling voor de horeca voor. Er wordt toegewerkt naar invoering van de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2025.

Ondernemer Alex Verburg, met drie horecabedrijven in Rotterdam en Dordrecht, is er trots op dat een van zijn koks (66) binnenkort van zijn pensioen mag gaan genieten. Hij hoopt dat er in de sector meer wordt omgekeken naar mensen die hun werkende leven willen afsluiten in de horeca. 'Het is verschrikkelijk dat er bij bedrijven nog steeds een ongezonde werkdruk heerst. Dat beeld van de horeca moeten we samen corrigeren'