nieuws

Borst pleit voor aanscherping Drank- en Horecawet

Horeca

Minister Borst (Volksgezondheid) pleit voor een verdere aanscherping van de Drank- en Horecawet en een betere controle op de naleving ervan. Ook het verlagen van het alcoholpromillage naar 0,2 procent, juicht ze toe. Dat staat in een nota over alcholgebruik die vrijdag in de ministerraad wordt besproken.

Bovendien wil de minister de accijnzen op alcohol fors verhogen en pleit ze voor meer voorlichting op basisscholen over de schadelijke effecten van alcoholgebruik.
Volgens Borst heeft de verhoging van de accijnzen op alcohol in andere landen geleid tot een daling van het alcoholgebruik. De accijnzen op frisdranken zouden volgens Borst tegelijkertijd moeten worden verlaagd. Concrete percentages worden in de Alcoholnota van de bewindsvrouwe overigens nog niet genoemd.
Afhankelijk van het verloop van de discussie over deze nota in de ministerraad, komt Borst waarschijnlijk nog voor het einde van dit jaar met een concretere uitwerking van haar voorstellen.

Reageer op dit artikel