nieuws

Frankrijk is eerste plaats kwijt

Horeca

Frankrijk staat niet langer nummer 1 op de gastronomische ladder. Het land is inmiddels voorbijgestreefd door Spanje en Italië. Dat zegt de Franse topkok Marc Veyrat in de jongste editie van het Franse vakblad L’Hotellerie.

Veyrat is net terug van een reis door beide landen en zegt diep onder de indruk te zijn van de vooruitgang die de chefs in die landen boeken. Een vooruitgang die vooral in het teken staat van creativiteit. En creativiteit is in de conservatieve Franse keuken taboe, meent Veyrat, die stelt dat de grote Franse chefs ook geen nakomelingen hebben.

Het conservatisme in Frankrijk is dodelijk voor de creativiteit, aldus Veyrat. Tegen traditie heeft hij overigens niets. Traditie zou het fundament moeten zijn van het huis; de creatievelingen dienen volgens hem echter de muren te bouwen.Veyrat vindt dat Frankrijk zijn eerste plaats op het gastronomische erepodium moet terugverdienen. De cuisinier uit de Franse Alpen kondigt in het artikel overigens ook aan zich in Parijs te willen vestigen.

Reageer op dit artikel