nieuws

KLM bezuinigt ook op catering

Horeca

Zelfs het tomaatje in de salade ontkomt niet aan de bezuinigingsronde bij KLM. Bij wijze van spreken dan. KLM neemt de voorzieningen in de economy class onder de loep, om te zien waarop kan worden bezuinigd. Het betreft de korte vluchten van minder dan honderd minuten.

De luchtvaartmaatschappij kijkt naar alles. Wellicht krijgt de reiziger in de goedkopere klasse geen krantje meer, maar een bezuiniging in de catering kan ook tot aanzienlijke besparingen leiden. ‘Zo zou je kunnen denken aan het weghalen van een kwart tomaat in de salade’, zegt een woordvoerder van KLM. ‘Wanneer je meer dan tien miljoen reizigers het stukje tomaat onthoudt, scheelt dat 2,5 miljoen tomaten.’ En dat scheelt geld.

De tomaten hoeven niet te worden ingekocht, niet te worden verwerkt bij de cateraar en belangrijker nog, ze hoeven niet te worden gevlogen. Dat scheelt echt. ‘Dat kan oplopen tot een miljoen kilo die niet door de lucht hoeft en dat scheelt brandstof’, aldus de woordvoerder. ‘Je kan relatief snel scoren op catering.’

Reageer op dit artikel