nieuws

Onderscheidingen op EFFF

Horeca

Een culinaire beurs zoals de European Fine Food Fair is bij uitstek een plek voor organisaties om prijzen en andere onderscheidingen uit de reiken. De Société de Maîtres d’Hôtel greep de gelegenheid aan om het eerste kwaliteitscertificaat voor gastheren te presenteren.

Alfred van der Toolen van restaurant L’Orage in Delft mocht samen met patron cuissinier Janny de Munk het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Maître-voorzitter Leo Wijnand, omschreef het certificaat als een aanzet tot kwaliteitsverbetering voor gastheren. Het getuigt volgens de eerste man van de Maîtres van gedegen vakkennis. In het certificaat staan tien gedragsregels vermeld waaraan de onderscheiden gastheer zich dient te houden. Inmiddels hebben zo’n 28 horecabedrijven zich aangemeld voor het certificaat.

Naast de Maîtres liet ook Euro-Toques van zich horen op het onderscheidingsfront. Penningmeester Fred Dijsselbloem onthulde dat de winnaar van de Euro-Toques Restaurantprijs 2001 restaurant Chez-An uit Noordwijk aan Zee was. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan het restaurant dat de Euro-Toquesprincipes het meest volgt. Eigenaar Rob Franken ontving een cheque ter waarde van 2500 gulden, te besteden bij de ISPC.

Wedstrijduitslagen EFFF

Glazen Kalf: Wim Klerks, restaurant Les Jumeaux, Bennebroek.
De Zilveren Terrine: Paul van Staveren, restaurant Hof van Sonoy in Blokzijl.
Nationale Wijnkaartcompetitie 2001/2002: restaurant Pirandello in Landgraaf en wijncafé De Klap in Den Haag. ‘
Ladies only’ Chef Award 2001: Angelique Stolk, restaurant Hermitage in Rijsoord.
Young chef of the year: Willem Fijten, Sofitel, Den Haag

Reageer op dit artikel