nieuws

Cambodja sluit alle bars

Horeca

In Cambodja moeten alle bars, nachtclubs en discotheken in de grote steden vanaf 23 november hun deuren sluiten. Premier Hun Sen heeft hiertoe besloten om de toegenomen criminaliteit in het Cambodjaanse uitgaansleven tegen te gaan.

De laatste tijd zijn veel uitgaansgelegenheden het toneel van geweld en drugsgebruik, vooral in de hoofdstad Phnom Penh. Ook worden er regelmatig toeristen en zakenlui overvallen. Een recente schietpartij in de hoofdstad, waarbij drie doden vielen, was voor Hun Sen de druppel die de emmer deed overlopen.

De maatregel treft duizenden bars, nachtclubs en discotheken. Restaurants mogen open blijven. De regering is ervan overtuigd dat de algehele sluiting het toerisme niet zal schaden, maar juist ten goede zal komen. Een ongeveer soortgelijke maatregel in het naburige Thailand pakte echter nadelig uit. De toerisme-industrie daar klaagt over grote schade.

Reageer op dit artikel