nieuws

Dance Event groter dan ooit

Horeca

Het Amsterdam Dance Event (ADE) groeit dit jaar uit tot de grootste dancebeurs ter wereld. Voor het evenement hebben zich dertig procent meer deelnemers ingeschreven dan van vorig jaar.

Het ADE is een driedaagse beurs waar producers, deejays en platenmaatschappijen elkaar ontmoeten. Dit jaar hebben zich 1400 mensen uit de industrie ingeschreven. Het bezoekersaantal zal stijgen van 20.000 vorig jaar naar 25.000 in 2001, zo denkt de organisatie.

De nieuwste trends op het gebied van dance worden vanouds op het ADE gepresenteerd. Naast de beurs in Felix Meritis, zijn in het weekeinde van 15, 16 en 17 november in de hele stad feesten waar nieuwe geluiden en stromingen te horen zijn.

Nederland timmert al jaren aan de weg op het gebied van dance. De dancefeesten Sensation en Dance Valley zijn de grootste ter wereld. De feesten trekken een gestage stroom bezoekers uit het buitenland. Per hoofd van de bevolking kent Nederland de meeste platenlabels op het gebied van dance, zo’n 750 in totaal. Nederlandse deejays als Roog, Tiësto en Michel de Hey zijn daarbij in het buitenland erg gewild.

Reageer op dit artikel