nieuws

Ecologisch

Horeca

Koffiebranderij Peeze gaat door op de ecotoer. Naast Mex-Eco presenteert de Arnhemse koffiebranderij een tweede ecologisch geteelde espressomelange met het Max Havelaar-keurmerk, genaamd Mex-Eco Donker. Deze espresso heeft een volle smaak en een pittige afdronk. De reden voor de introductie is de toenemende vraag naar espresso en cappuccino en de belangstelling voor biologische producten. Behalve […]

Koffiebranderij Peeze gaat door op de ecotoer. Naast Mex-Eco presenteert de Arnhemse koffiebranderij een tweede ecologisch geteelde espressomelange met het Max Havelaar-keurmerk, genaamd Mex-Eco Donker. Deze espresso heeft een volle smaak en een pittige afdronk. De reden voor de introductie is de toenemende vraag naar espresso en cappuccino en de belangstelling voor biologische producten.

Behalve bij de teelt en de brandwijze, houdt Peeze bij de verpakking ook rekening met het milieu. Daarom zit Mex-Eco in twee soorten verpakkingen. Kilozakken die, anders dan de gangbare koffieverpakkingen, geen aluminium bevatten. En recyclebare emmers met een inhoud van vijf kilo. Peeze neemt de lege emmers retour, maakt ze schoon en vult ze opnieuw. Als de plastic emmers versleten zijn, worden ze verwerkt tot pallets, die de firma op verschillende plaatsen in het bedrijf gebruikt. Voor informatie: Peeze, Arnhem. Tel. (026) 362 24 22. www.peeze.nl.

Reageer op dit artikel