nieuws

‘Havenkroeg bestaat niet meer

Horeca

De bruine havenkroeg, waar zeelieden, handelaren en anderen elkaar ontmoeten, bestaat niet meer. Tot deze trieste conclusie is het Slauerhoff Genootschap ter Instandhouding van Rotterdamse Havenkroegen gekomen.

In een ultieme poging de echte havenkroeg in ere te houden besloot het genootschap vier jaar geleden jaarlijks een trofee uit te reiken aan de kroeg die het oude beeld nog het meest benaderde. Maar nadat het genootschap vorig jaar voor de tweede keer de wisseltrofee moest geven aan het café dat hem de eerste keer ook al kreeg, is een eind gekomen aan de prijsuitreiking.

En ook aan het genootschap, bestaande uit maritieme journalisten, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en een havenarts. Dat heeft besloten zichzelf op te heffen.

Reageer op dit artikel