nieuws

Unilever verkoopt Unimills Zwijndrecht

Horeca

Unilever gaat zo goed als zeker Unimills in Zwijndrecht verkopen aan het Maleisische Golden Hope. In Zwijndrecht raffineert het voedingsconcern eetbare oliën.

De verkoop maakt onderdeel uit van de operatie waarbij uiteindelijk 400 van de huidige 1600 merken moeten overblijven, aldus Unilever vrijdag. Bij Unimills werken 210 mensen. ‘Die kunnen na de overname allemaal blijven’, zegt een woordvoerder van Unilever. Het bedrijf produceert nu voor een kwart voor het concern zelf, de rest wordt verkocht. Dat levert een omzet op van ongeveer 130 miljoen euro. Unimills is een van de oudste bedrijven van het Brits-Nederlandse concern en stamt uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Dat met de verkoop van dit bedrijfsonderdeel een deel van de geschiedenis van Unilever verloren gaat, maakt voor het bedrijf weinig uit. ‘Historie is interessant, maar we moeten naar de toekomst kijken’, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel