nieuws

KHN laakt beschuldiging Consumentenbond

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) spreekt de beschuldiging van de Consumentenbond, dat de horeca de komst van de euro gebruikt om prijzen te verhogen, tegen.

Uit een steekproef (euromonitor) trekt de Consumentenbond de conclusie dat horecabedrijven, waaronder cafetaria’s, de laatste twee maanden de prijzen met ongeveer tien procent hebben verhoogd. Volgens de bond gebeurt dit om op ronde eurobedragen uit te komen.Volgens directeur Jeu Claes van KHN mist de beschuldiging elke grond. ‘De rendementen in de horeca liggen laag. Wij adviseren ondernemers hier goed naar te kijken.’ De prijsverhogingen komen volgens Claes dan ook doordat onder andere een aantal kosten sterk zijn gestegen. ‘Te denken valt aan kosten voor vergunningen, milieu, inkoop en loonkosten. Bovendien maken ondernemerskosten voor de introductie van de euro. Uiteraard berekenen zij deze in de prijzen door.’

Reageer op dit artikel