nieuws

Waarschuwing voor rauwe eieren

Horeca

Pas op met toetjes waarin rauwe eieren zijn verwerkt. Want rauwe eieren kunnen besmet zijn met de salmonellabacterie die ook mensen ziek kan maken. Met de kerst voor de deur waarschuwt het Voedingscentrum in Den Haag de mensen nog maar eens voor rauwe eieren. Het is het beste eieren goed te verhitten.

Bijna iedereen weet wel dat eieren besmet kunnen zijn met salmonella. Maar toch eet tien procent van de mensen zachtgekooktje eitjes. Een even groot aantal maakt wel eens gerechten waarin rauwe eieren zijn verwerkt of snoept van ongebakken deeg of beslag met ei, zo blijkt uit onderzoek van het centrum. Wat de helft van de ondervraagde consumenten niet weet, is dat eieren het beste in de koelkast bewaard kunnen worden. Dat kan vermenigvuldiging van de mogelijk aanwezige bacterie tegengaan.

Reageer op dit artikel