nieuws

Britse pubs vanaf 2004 24 uur per dag open

Horeca

De Britse regering heeft vrijdag een wetsvoorstel ingediend dat het vanaf 2004 mogelijk maakt dat pubs en bars 24 uur per dag open kunnen blijven. Het doel is om hiermee wilde braspartijen tegen sluitingstijd en vechtpartijen te voorkomen.

De nieuwe maatregel moet een einde maken aan een wet die dateert uit de Eerste Wereldoorlog, die gebiedt dat dranklokalen om 11 uur ’s avonds hun deuren moeten sluiten. Het gevolg is dat bezoekers vlak voor sluitingstijd nog even flink innemen om vervolgens ladderzat de straat weer op te gaan. Dit leidde tot veel overlast op straat door beschonken lui.

De Britse regering heeft voor de wetswijziging onder meer gekeken naar Europese landen, waar dit soort pieken in het drinkgedrag en uitspattingen zich niet of nauwelijk voordoen omdat de bars hier veel langer open blijven. In de Britse bars mag alleen van elf uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds alcohol worden geschonken. De nieuwe wet is een van de maatregelen waarmee premier Blair het vandalisme wil tegengaan.

Reageer op dit artikel