nieuws

Hamburgerdoosje van gedroogde algen

Horeca

Een groep Oostenrijkse onderzoekers heeft afbreekbaar verpakkingsmateriaal van gedroogde, bruine algen uitgevonden en brengt dit op de markt onder de naam Alginsulate. Dit materiaal is onder andere geschikt voor het maken van hamburgerdoosjes. De onderzoekers hopen dat de fastfoodsector massaal zal overstappen op de afbreekbare doosjes, meldt Nature News Service.

Volgens Verpackungszentrum Graz, dat samen met de Technische Universiteit Graz de isolerende schuimverpakking ontwikkelde, heeft de Chinese fastfoodsector al grote interesse in het product getoond. In diverse steden in china zijn sinds eind 2000 bakjes van het reguliere polystyreenschuim verboden.Momenteel bestaan er al afbreekbare verpakkingen gemaakt van aardappelzetmeel of mais. Op de geur komen echter muizen en insecten af.

Reageer op dit artikel