nieuws

Minder Nederlanders op wintersport komende periode

Horeca

De wintersport blijkt uit de gratie. Tot op heden zijn er zes procent minder reizen naar de sneeuw geboekt dan vorig jaar. Vooral Frankrijk lijdt daaronder. Het aantal geboekte reizen naar dat land daalde met twaalf procent. Alleen Oostenrijk noteert als favoriete bestemming een lichte plus (één procent).

Dat blijkt uit boekingsstatistieken die de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisorganisaties (ANVR) en het onderzoeksbureau NIPO vrijdag bekend hebben gemaakt. Nederlanders blijken wel flink meer belangstelling te hebben voor winterreizen naar zonbestemmingen. Spanje verwelkomt deze wintermaanden drie procent meer Nederlanders dan vorig jaar. Turkije schrijft zelfs een groei van 124 procent op zijn conto, maar dat cijfer wordt iets vertekend door het relatief lage aantal toeristen naar dit land.

De ANVR en het NIPO hebben ook onderzoek gedaan naar zomervakanties dit jaar. Nederlanders blijken voor hun zomerse vliegvakanties opnieuw vooral naar Spanje te zijn getrokken. Van alle vliegvakanties ging een kwart naar Spanje, wat neerkomt op 620.000 Nederlanders. Turkije is een belangrijke ‘klimmer’ en staat nu op de tweede plaats van alle zomerse vliegvakanties.

Wat betreft de autovakanties die via de ANVR zijn geboekt, is het eigen land de favoriete bestemming. Eenderde van alle autovakanties blijft in Nederland, gevolgd door Frankrijk (25 procent). De totale boekingscijfers van de zomer van 2002 laten een toename zien van twee procent ten opzichte van een jaar eerder.

Reageer op dit artikel