nieuws

Rotterdam krijgt tweede kraamzorghotel

Horeca

Tien jaar na de opening van het allereerste kraamzorghotel in Nederland, krijgt Rotterdam nu ook als eerste stad een tweede. Het komt op de zuidelijke Maasoever, op het terrein van het vroegere Clara-ziekenhuis. Zowel verloskundigen als vrouwen hebben om een tweede hotel gevraagd.

Vrijdag ondertekenen Thuiszorg Rotterdam, verantwoordelijk voor de kraamzorg in de Maasstad, en het Medisch Centrum Rijnmond-Zuid, waar het Clara nu toe behoort, de samenwerkingsovereenkomst. Met de vestiging op het ziekenhuisterrein heeft Thuiszorg toch een iets ander concept dan met het eerste kraamzorghotel dat sinds 1992 in het Airport Hotel bij Rotterdam Airport is gevestigd. Dat kraamhotel stond model voor alle andere in Nederland.

In een kraamzorghotel kunnen vrouwen in de luxe omgeving een hotelkamer in alle rust bevallen of bijkomen van een bevalling. In de hotels zijn 24 uur per dag verloskundigen aanwezig.

Reageer op dit artikel