nieuws

Tientallen gewonden door bom in hotel Bogota

Horeca

Ten minste 32 mensen zijn vrijdagavond gewond geraakt toen een bom ontplofte in een hotel-restaurant in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Het hotel liep aanzienlijke schade op, heeft de politie gemeld. De explosie deed zich voor op de dertigste etage van het hotel en appartementen-complex Teqendama, dat eigendom is van het Colombiaanse leger. Volgens de politie ontplofte de bom kort nadat die door een gast van het restaurant was achtergelaten.

Eerder op de dag raakte een Colombiaanse senator gewond toen hij een bombrief openmaakte. De 41-jarige German Vargas, een naaste medewerker van president Uribe en voorstander van een hard beleid tegen de linkse rebellen, raakte gewond aan zijn arm.

Wie er achter de aanslagen zitten, is niet bekend. De afgelopen weken waren er diverse aanslagen in Bogota. De autoriteiten denken dat de linkse FARC achter de aanslagen zit. FARC is het grootste en oudste rebellenleger in het land. In Colombia voeren rebellen en regering al 38 jaar oorlog, waarbij jaarlijks duizenden mensen om het leven komen.

Reageer op dit artikel