nieuws

Vakantiewoningen Veluwe te duur

Horeca

Vakantiewoningen op de Veluwe zijn te duur voor de kwaliteit die ze bieden. Dat vindt de provincie Gelderland op basis van een onderzoek door het Nederlands Research Instituut voor Recreatie en Toerisme (NRIT).

Het NRIT onderzocht de vraag/aanbod-verhouding van recreatiebungalows in de belangrijkste Gelderse, toeristische regio’s Veluwe, Achterhoek en Rivierenland. ‘Op de Veluwe is geen behoefte aan uitbreiding van het aantal recreatiewoningen’, zegt een provinciewoordvoerder. ‘Niet alleen daalt het aantal overnachtingen, ook de achterblijvende kwaliteit van de bungalows op de Veluwe is ongunstig in relatie tot de prijs.’ In de Achterhoek en in Rivierenland (Tiel en omstreken) zou wel behoefte zijn aan meer recreatiewoningen.

Om welke bedragen en gebreken het precies gaat, is nog onduidelijk. Volgens eerder onderzoek van het NRIT blijkt dat de gemiddelde verhuurprijs van vakantiebungalows in Gelderland juist lager is dan in andere provincies. Voor een recreatiewoning in Zuid-Holland moet de toerist in het hoogseizoen gemiddeld 180 euro meer per week betalen.

De provincie Gelderland wil in haar beleid rekening houden met het NRIT-onderzoek, maar concrete stappen kan de woordvoerder donderdag nog niet noemen.

Reageer op dit artikel