Wine Professional 2004 korter, dynamischer en gelijkvloers

Ze hebben geleerd van de eerste editie, de organisatoren van Wine Professional. Van 5 tot en met 7 januari vindt voor de tweede maal deze vakbeurs op ...

Intensief contact tijdens en na het debuut van Wine Professional heeft voor tal van veranderingen gezorgd, meldt Carsten Klint. De secretaris van Wine Professional 2004 legt aan Zibb.nl/horeca het een en ander uit: ‘De vorige keer hadden we problemen met de klimaatbeheersing. Op de eerste verdieping was het veel warmer dan op de begaande grond. Daarom is in januari alles gelijkvloers.’

Het aantal beursdagen in ingekort. ‘Van vijf naar drie dagen. De exposanten willen geen consumenten meer zien, dus de consumentendag is niet meer opgenomen in het programma. Ondanks dat die dag veel bezoekers trok. We mikken weer op drie tot vijfduizend bezoekers. Met een betere bewegwijzering van de Horecava naar Wine Professional en een betere promotie moet dat haalbaar zijn. De RAI en wij gaan optimaal samenwerken.’

Activiteiten tijdens de wijnbeurs vinden plaats op twee locaties: een kook- en een wijntheather. ‘Een prima plek voor lezingen en wedstrijden. Ook gaan we de beursvloer op met een mobiele proeverij. Op die manier begeleiden we zoekende beursbezoekers naar de juiste exposant.’

In september begint de inschrijving voor exposanten. ‘Maar nu al hebben 25 bedrijven aangegeven dat ze zich gaan inschrijven. Tachtig procent hiervan was aanwezig bij de eerste editie.’

Wine Professional verwelkomt naast restaurateurs, hoteliers, chefs, maîtres en sommeliers, ook inkopers, eigenaren van delicatessenzaken en wijnspeciaalzaken. ‘Bier en rookartikelen zullen nooit deel uitmaken van onze beurs. Wine Professional is serieuze business-to-business, geen nieuwjaarsreceptie.’

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.