nieuws

Brandende touringcar veroorzaakt schade in hotel

Horeca

Het viersterrenhotel Golden Tulip Drenthe in het tussen Assen en Groningen gelegen Zeegse is in de nacht van zaterdag op zondag behoorlijk beschadigd door vuur. Oorzaak van de schade is een brand in een nabij geparkeerde touringcar. Het ging hierbij om de spelersbus van Ajax. Er vielen geen gewonden bij het incident.

De voetballers logeerden in het hotel vanwege de wedstrijd FC Groningen-Ajax op zondagmiddag. Om 04.00 uur merkte de Ajax-spelers Sonck en Soetaers op dat de spelersbus in brand stond. Soetaers sloeg vervolgens alarm. Een deel van het 78-kamers tellende hotel werd tijdelijk geëvacueerd. De brandweer vermoedt dat de brand in de bus is aangestoken.

De voetballers logeerden in het hotel vanwege de wedstrijd FC Groningen-Ajax op zondagmiddag. Om 04.00 uur merkte de Ajax-spelers Sonck en Soetaers op dat de spelersbus in brand stond. Soetaers sloeg vervolgens alarm. Een deel van het 78-kamers tellende hotel werd tijdelijk geëvacueerd. De brandweer vermoedt dat de brand in de bus is aangestoken.

Reageer op dit artikel