nieuws

Meer winst voor Interbrew bij lagere omzet

Horeca

Het Belgische bierconcern Interbrew heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een bedrijfsresultaat van 626 miljoen euro geboekt tegen 581 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kromp evenwel. De verkopen kwamen uit op 5,24 miljard euro, tegen 5,32 miljard in 2002.

Zonder overnames, desinvesteringen en de effecten van koersverschillen nam de omzet toe met 4,3 procent. In Duitsland verkocht Interbrew gemeten in volume 8,3 procent meer Beck en 5,5 procent meer Hasseröder. In Groot-Brittannië lag de omzet van Stella Artois 13,8 procent boven het niveau van de vergelijkbare periode. In de VS nam de omzetdaling van Beck in het derde kwartaal af. In opkomende markten de nam de omzet toe met 12,7 procent, vergeleken met een groei van 11,8 procent in dezelfde periode een jaar eerder.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel