nieuws

Pizza Hut in Brussel weigert blinde met hond

Horeca

Een vestiging van de Pizza Hut in de Belgische hoofdstad Brussel is in opspraak gekomen, nadat een 22-jarige slechtziende studente de toegang werd geweigerd. Reden van de ontzegging van de toegang was de blindengeleidehond van de vrouw. Die volgens de manager de hygiëne in de zaak in gevaar bracht.

Een klacht bij de politie moet nu uitwijzen of de wet tegen discriminatie inderdaad boven de wet op de volksgezondheid gaat. De klacht heeft inmiddels ook het Vlaamse ministerie van Gelijke Kansen bereikt. Minister Adelheid Byttebier heeft Pizza Hut al laten weten de weigering als illegaal te beschouwen.

Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Een klacht bij de politie moet nu uitwijzen of de wet tegen discriminatie inderdaad boven de wet op de volksgezondheid gaat. De klacht heeft inmiddels ook het Vlaamse ministerie van Gelijke Kansen bereikt. Minister Adelheid Byttebier heeft Pizza Hut al laten weten de weigering als illegaal te beschouwen.

Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel