nieuws

Efteling stelt plannen met vakantiepark uit

Horeca

Attractiepark De Efteling stelt zijn plannen met vakantiepark Droomrijk uit. De Efteling schuift de plannen op de lange baan omdat de Raad van State op 1 oktober geen toestemming heeft gegeven voor een bestemmingsplanwijziging die nodig was voor het bouwen van het vakantiepark.

In een persverklaring, die maandag is uitgegeven, meldt de directie van de Efteling dat ze zich neerlegt bij het besluit van het rechtsorgaan. Het park wil op korte termijn alternatieven ontwikkelen voor een verblijfsaccommodatie.

Het Droomrijk moest in het zogenoemde ‘Entenwoud’ komen. Dit gebied wordt sinds september bezet door actievoerders van GroenFront. Zij zijn tegen de grootschalige bouw van vakantiehuizen omdat het bos grote natuurwaarde heeft.

Reageer op dit artikel