nieuws

Foto-expositie over nieuwjaarsbrand Volendam

Horeca

In de Melkweg in Amsterdam is van 9 januari tot en met 8 februari een fototentoonstelling te zien over de nieuwjaarsbrand in Volendam. Fotografe Suzan van de Roemer portretteerde jongeren die de ramp op 1 januari 2001 meemaakten. De expositie ‘De Kracht van Volendam’ telt 27 foto’s met daarbij uitspraken van de gefotografeerde personen.

Daarnaast is er een video te zien met beelden uit Volendam van januari 2001 tot nu. Van de Roemer raakte diep onder de indruk toen zij in contact kwam met de Volendamse jongeren, vooral door hun doorzettingsvermogen en de manier waarmee ze omgaan met lichamelijke en emotionele beschadigingen. De fotografe portretteerde de jongeren ‘zonder sensatie, gewoon zoals zij zijn’, liet de Melkweg zaterdag weten.

Reageer op dit artikel