nieuws

Kabinet buigt zich over glühwein

Horeca

Het kabinet gaat kijken of er op kerstmarkten langer dan twaalf dagen achtereen glühwein geschonken kan worden. Het zou de Drank- en horecawet hiervoor moeten aanpassen, heeft minister Hoogervorst (Volksgezondheid) donderdag aan de Tweede Kamer geschreven.

Kabinet buigt zich over glühwein

Volgens de huidige wet mogen burgemeesters voor hooguit twaalf dagen een ontheffing geven voor het schenken van zwak alcoholische dranken. Dat is te kort voor de kerstmarkt van Valkenburg, zo betoogde het bestuur van de Limburgse gemeente. Die duurt dit jaar namelijk twee maanden.

Hoogervorst schrijft dat hij daar nu niets meer voor kan doen. Het kabinet zal wel de noodzaak en wenselijkheid om met ‘drankwettelijke oplossingen’ te komen nader bezien, zo heeft hij geschreven.

Reageer op dit artikel