nieuws

Nieuwe branchevereniging van dance-organisatoren

Horeca

Afgelopen week is de BVD gelanceerd en aan de buitenwereld gepresenteerd. De Branchevereniging Van Dance-organisatoren (BVD) werd al deze zomer in Amsterdam opgericht en bestaat uit de belangrijkste organisaties die in Nederland actief zijn in het nachtleven.

Samen zijn zij verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de evenementen en party’s die op grote schaal verspreid over heel het land worden georganiseerd. De BVD is binnen Europa de eerste branchevereniging die opkomt voor de belangen van deze gegroeide bedrijfstak, waar inmiddels zo’n elfduizend mensen werkzaam zijn.

De aanleiding voor de oprichting van de BVD is dat de Nederlandse dance-industrie steeds meer onder druk is komen te staan. De sluitingen van clubs, het verbieden van feesten en het intrekken van vergunningen maakt dat de bedrijfsvoering van de organisaties wordt bedreigd door onzekerheden. Veel van die onzekerheden zijn terug te voeren op een gebrek aan transparantie, onduidelijke regelgeving en een inconsequente opstelling van de kant van de overheid, aldus de BVD.

Binnen de BVD zijn niet alleen de grootste maar ook veel kleinere organisaties vertegenwoordigd. Naast marktleiders als ID&T (Sensation) en UDC (Dance Valley) hebben ook kleinere organisaties zoals Wasteland en Lexion er hun plek gevonden. Feit is dat de BVD gelegitimeerd wordt door de belangrijkste dance-organisities van het land waardoor het zich als aanspreekpunt en spreekbuis voor de Nederlandse dancescene op kan werpen.De BVD richt zich in eerste instantie op de drie thema’s veiligheid, gezondheid en de invoering van een keurmerk voor de aangesloten organisaties.

Reageer op dit artikel