nieuws

Okura-kok wint Gouden Garde

Horeca

Mark Fluitman, vierde jaars leerling-kok bij restaurant Le Ciel Bleu in het Okura-hotel in Amsterdam, heeft op 12 november de Gouden Garde gewonnen. Dit is de hoofdprijs van de kookwedstrijd ‘Van schoolbank naar keuken’ voor leerlingkoks. Op de tweede plaats eindigde Mark Hazen van hotel-restaurant Wesseling in Dwingeloo en de derde podiumplek was voor Martin Ruisaard, leerling van het Zakine College uit Rotterdam.

Fluitman bleek van de vier finalisten het creatiefst te zijn. De deelnemers moesten koken met een mystery box. Ze kregen de opdracht om een hoofd- en voorgerecht te bereiden in twee uur tijd.

Hoofdingrediënten tijdens de finale waren fazant en makreel. Daarnaast was er een range Nederlandse groenten die de koks konden gebruiken. Een jury onder leiding van SVH Meesterkok Marc van Gulick (landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) beoordeelde de gerechten onder meer op smaak, creativiteit, kooktechnieken en presentatie.

Hakvoort Horeca/Homint uit Emmeloord is de initiatiefnemer van de kookwedstrijd. In totaal 16 jonge leerlingkoks namen deel aan de competitie die tijdens de huisbeurs van Hakvoort plaats vond op 10. 11 en 12 november. De eerste twee dagen waren de voorrondes en de finale vond plaats op de 12e.

Reageer op dit artikel