nieuws

Britse rechters boos over disco’s in Royal Courts

Horeca

De arbeidsvreugde van een aantal rechters in het Royal Courts of Justice in Londen is aanzienlijk verminderd door de disco’s en andere feesten die sinds kort in het gebouwencomplex in Londen mogen worden gehouden. Een rechter heeft al een officiële klacht ingediend omdat feestvierders zijn voorbereidende werkzaamheden op een rechtszaak verstoorden.

De Royal Courts of Justice is een complex van onder meer rechtszalen en kantoren, dat in de negentiende eeuw is gebouwd. In het gebouw zijn het Hof van Beroep en het Hooggerechtshof gevestigd.

De Britse krant The Independent berichtte dinsdag dat de Royal Courts of Justice sinds kort zijn opengesteld voor feesten, omdat voor het openhouden van het complex onvoldoende financiële middelen voorhanden zijn. Het ministerie van Financiën heeft de Royal Courts of Justice te kennen gegeven dat er meer geld moet worden binnengehaald.

Volgens The Independent hebben de Royal Courts voor volgend jaar 21 miljoen pond (30 miljoen euro) aan inkomsten. Om de boel draaiende te houden is voor 2004 76 miljoen pond (109 miljoen euro) nodig.

De feesten hebben het complex tot nu toe bijna 100.000 pond opgeleverd. Ondanks het prijskaartje van 7000 pond staan banken, verzekeringsmaatschappijen en andere bedrijven in de rij om de Royal Courts voor een avondje te huren voor een feest. Ook de producers van de Rowan Atkinson film Johnny English lieten voor de after-première party hun oogje vallen op het complex in Londen.

The Independent melde dat veiligheidspersoneel bij zeker drie gelegenheden dronken feestgangers uit het gebouw moest zetten. Doug Noon, de toezichthouder op de Royal Courts, zei tegen de krant, dat het gebouw in de eerste plaats een werkplek is. Hij wees erop dat die werkzaamheden door geen enkele vorm van vertier in gevaar mogen worden gebracht.

Reageer op dit artikel