nieuws

Gedeputeerde overleeft motie na NNBT-debâcle

Horeca

De Drentse gedeputeerde J. Dijks (VVD) heeft woensdag een motie van wantrouwen overleefd die was ingediend door het CDA. Deze partij houdt, net als de volledige oppositie in de staten, Dijks verantwoordelijk voor het debâcle met het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT).

Een onderzoekscommissie concludeerde vorige maand dat Dijks de staten op een aantal momenten niet tijdig, niet volledig en een enkele keer onjuist heeft geïnformeerd. De volledige oppositie meende woensdag tijdens de statenvergadering dat Dijks daaruit zijn politieke consequenties moest trekken. De coalitiepartijen PvdA en VVD (samen 28 van de 51 statenzetels) vonden het wegsturen van Dijks een veel te zwaar middel. Volgens beide partijen staat nergens in het rapport van de onderzoekscommissie dat een persoon verantwoordelijk is.

Het toeristenbureau, dat in 1999 tot stand kwam door een fusie van de provinciale VVV’s van Groningen, Friesland en Drenthe, ging in mei failliet, nadat de drie noordelijke provincies de subsidiekraan hadden dichtgedraaid. De drie provincies weigerden 3 miljoen euro subsidie te verstrekken aan het noodlijdende bureau.

Reageer op dit artikel