nieuws

Honderd banen weg bij FanoFineFood na doorstart

Horeca

De salademaker FanoFineFood uit Oosterwolde, dat in surseance verkeert, komt weer in handen van voedingsmiddelenconcern Koninklijke Smilde. Deze doorstart kost wel honderd banen, meldden de ondernemingen maandag.

FanoFineFood keert hiermee terug op een vertrouwd nest. Tot medio 2001 behoorde de fabrikant ook al tot Smilde. Dit concern neemt alleen de vestigingen in Emmen, Oldenzaal en Oosterwolde over. De curatoren van FanoFineFood zoeken nog kopers voor de locaties in Rotterdam en België.

De salademaker is in de problemen gekomen door gesjoemel met de boeken. Daardoor konden de rekeningen niet meer worden betalen. Ook speelde mee dat FanoFineFood te snel te groot is geworden. De twee directeuren zijn al ontslagen door de raad van commissarissen.

De tijdelijke directie heeft sinds oktober met verschillende kopers gesproken om FanoFineFood van de ondergang te redden. De prijs die Smilde biedt, is echter het maximaal haalbare. Ook blijven met het bod van Smilde de meeste banen behouden, aldus FanoFineFood. Beide bedrijven willen niet zeggen wat er is betaald. Bij de vestigingen in Oosterwolde, Emmen en Oldenzaal kunnen ongeveer 260 mensen blijven werken.

Directeur J. Knoester van Smilde verwacht de salademaker weer financieel gezond te maken door het bedrijf ‘weer nadrukkelijk te richten op de kernactiviteiten zoals indertijd het geval was toen wij het verkochten.’ FanoFineFood gaat zich concentreren op de productie van salades en maaltijden. Het bedrijf is bekend van onder meer Abee-salades.

De vakbond FNV Bondgenoten reageerde opgelucht op de overname. De lucht klaart weer op voor het bedrijf, aldus de vakvereniging. Ook CNV Bedrijvenbond is tevreden over de overname door Smilde. ‘Hiermee zijn 260 banen gered.’

Reageer op dit artikel