nieuws

KHN Maastricht staakt overleg met gemeente

Horeca

De liefde tussen de afdeling Maastricht en Heuvelland van KHN en de gemeente Maastricht zit sinds vanmiddag in een diepe crisis. Oorzaak is de beslissing van Burgemeester & Wethouders om zonder overleg vooraf de precariorechten te verhogen met meer dan honderd procent.

Dat is de regionale horecabond in het verkeerde keelgat geschoten. De afdeling heeft geprobeerd met de gemeente tot een akkoord te komen over een gespreide verhoging, maar daarvoor voelden bestuurders van de lokale overheid niets. Tevens heeft het collega van B & W aan de gemeenteraad voorgesteld om de legestarieven te verhogen met zo’n vierhonderd procent.

‘Wij spreken de hoop uit dat op korte termijn de overheid beseft dat de overlegstructuur met de Maastrichtse horecaondernemers een onderdeel vormt van een wijs bestuursbeleid’, zo meldt het persbericht. De afdeling Maastricht en Heuvelland heeft het collega B & W geadviseerd zich te beraden over de overlegstructuur voor de toekomst en wacht af op een reactie van de gemeente Maastricht. Wordt vervolgd.

Reageer op dit artikel