nieuws

Overname Le Méridien door Lehman Brothers bijna rond

Horeca

De Amerikaanse investeringsbank Lehman Brothers staat volgens de Britse krant The Times op het punt de Franse hotelketen Le Méridien over te nemen. Daarmee zou een bedrag zijn gemoeid van 700 miljoen pond (1 miljard euro), aldus de krant.

Deze week wordt een overeenkomst ondertekend die de verkoop bezegelt. Lehman Brothers werkt samen met het Amerikaanse Starwood Hotels, dat onder meer de Sheratonhotels bezit. Volgens The Times blijft de naam Le Méridien gewoon bestaan.

Le Méridien stond al enige tijd te koop. Door de economische malaise zit het bedrijf in de problemen. Bovendien zijn na de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten veel toeristen weggebleven. De Britse investeringstak van de Japanse bank Nomura kocht de keten in mei 2001 voor 1,9 miljard pond (2,73 miljard euro).

Twee weken geleden deed de investeringstak van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs nog een bod. Dat lag iets onder het bedrag dat Lehman Brothers nu bereid is te betalen. Le Méridien telt ongeveer 125 hotels. De Franse luchtvaartmaatschappij Air France richtte de keten dertig jaar geleden op.

Reageer op dit artikel