nieuws

Populariteit fastfood in Israël neemt toe

Horeca

Uit recent onderzoek is gebleken dat de populariteit van fastfood in Israël de laatste vier jaar sterk is toegenomen. 76 Procent van de Israëlische bevolking heeft het afgelopen jaar minimaal eenmaal in een fastfoodrestaurant gegeten. In 1999 was dat nog 51 procent.

De reden voor de toename is volgens het onderzoek de recessie, waardoor de consumptie van goedkoper voedsel is gestegen. Met een score van 48 procent zijn felafel en shoarma het meest geliefd. Gevolg door pizza’s en andere Italiaanse snacks (47 procent). De hamburger scoort 39 procent, terwijl Aziatisch eten (noodles 21 procent en sushi 11 procent) de fastfoodachterhoede vormen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat tachtig procent van de mannen wel eens in een fastfoodrestaurant eet. Bij vrouwen ligt het percentage iets lager: 70 procent. Ook blijkt dat vrouwen de voorkeur geven aan vegetarische gerechten bij fastfoodzaken, zoals salades en sandwiches. Mannen zien liever vlees op hun bord.

Reageer op dit artikel