nieuws

Tanzi wijst verantwoordelijkheid fraude Parmalat af

Horeca

Oprichter en oud-topman Calisto Tanzi van de Italiaanse zuivelgigant Parmalat ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de megafraude die bij het bedrijf aan het licht is gekomen. Hij heeft dat aan zijn ondervragers laten weten, zo blijkt uit documenten die woensdag in omloop zijn gebracht.

Bij Parmalat is een bedrag van ongeveer 10 miljard euro zoekgeraakt. In verband daarmee werd Tanzi zaterdag aangehouden. Hij moet voorlopig in de gevangenis blijven op verdenking van fraude. De topman heeft wel gezegd 500 miljoen euro te hebben gebruikt voor financieringsdoeleinden. Hij zegt wel op de hoogte te zijn dat er geld is verdwenen, maar daar waren volgens hem andere bestuurders van Parmalat verantwoordelijk voor.

De fraudezaak heeft de multinational aan de rand van de afgrond gebracht. Het aandeel is bijna niets meer waard. Parmalat wordt nu geleid door Enrico Bondi, die vorige week werd aangesteld. Hij probeert nu volgens de Britse zakenkrant Financial Times het geld boven water te krijgen dat onder Tanzi is zoekgeraakt.

Reageer op dit artikel